Service på automatgirkasse

+47 64 83 33 61

|

mail@osloautomatgear.no

|

Åpningstider: Man-Tor: 08.00 - 16.00 | Fre: 08.00 - 14.00

Service på automatgirkasse

bil med automatgirkasse

Her finner du nyttig informasjon om hva service av automatgirkasse innebærer, og anbefalinger og tips fra våre fagpersoner.

Regelmessig vedlikehold av automatgir

Automatgir er den nye normen, og stadig flere får øynene opp for hvor mye enklere og behagelig det er å eie en bil med automatgir. For å at automatgiret skal beholde sine gode egenskaper har den behov for litt omtanke i ny og ne.

Skifte olje på automatgirkassen

Når bilen din har kjørt mer enn 60.000 km bør enhver automatgirkasse skifte olje. I visse tilfeller vil det være behov for skiftning av olje tidligere, spesielt dersom du bilen belastes regelmessig. Noen bilprodusenter vil prøve å påstå at automatkassen har livstidsolje, men vår erfaring er at dette ikke stemmer. Se på dette som et salgstriks fremfor fakta, og vær påpasselig med oljeskiftet. Det finnes også andre tegn på at det kan være lurt med en servicesjekk.

Ta en tur til verkstedet dersom du kjenner deg igjen i følgende:

  • opplever sporadiske girskift
  • hører unormale og høye lyder fra girkassen
  • opplever oljelekkasjer
  • kjenner unormale vibrasjoner når du kjører
  • har problemer med å skifte gir
  • kjenner at bilen rykker, og at den ikke er seg selv

Forebygge fremfor å fikse

Service på automatgirkasse er sjeldent kostbart, men dersom du dropper service står du i fare for en streikende girkasse. Går den i stykker eller får store skader, vil dette kunne koste deg dyrt. Service vil ikke bare vedlikeholde girkassen, men også forlenge dens levetid. Dette er også kostnadsbesparende i seg selv. Med en godt vedlikeholdt automatgirkasse vil du også kunne oppleve redusert forbruk av drivstoff og en enklere giring når du kjører.

Hvordan vedlikeholde automatgir?

Vi utfører i hovedsak to vedlikeholdsprotokoller når det er snakk om automatgir. Vanlig Skiftning av olje, og oljeskift med gjennomspyling av automatgirkassen. Ved vanlig oljeskift byttes 1/3 av oljen ut, mens resten blir liggende i oljekretsløpet. Ved oljeskift med gjennomspyling fjernes alle løse partikler, og all olje blir skylt ut av girkassen og byttet ut med ny olje. Du kan lese mer om oljeskift med gjennomspyling – også kjent som flushing her!

Vi kan også rense hele automatgirets kretsløp derom det er behov. Er det lenge siden forrige oljeskift, eller du ofte trekker tung last som tilhenger og lignende kan dette være lurt.

Vi leverer ett års garanti på alle våre tjenester.